Recomanacions :: Et diran que és l'atzar


Et diran que és l'atzar
Núria Queraltó
Agost 2018
Pagès Editors

SINOPSI: L'Àngel, un infermer d'un poble innominat de Catalunya, Acaba de perdre la mare i decideix dur a terme un pla macabre: raptar una noia joveneta i verge per reeducar-la des de zero i crear un nou orígen de la humanitat. Inspirat per una pel·lícula d'animació manga molt violenta, l'Àngel vol trobar la seva Lucy, la mare mitocondrial de la qual descendim tots els humans. La novel·la beu tant del mite de Pigmalió com de casos reals de joves captives per homes que en van abusar. Inserida en el gènere de la nouvelle, presenta tota la intensitat característica d'aques tipus de narracions i manté el lector pendent d'una història on trobarà alguns mites del gènere negre i de terror, com el de l'habitació insonoritzada...

Et diran que és l'atzar és una novel·la negra que s'endinsa en una altra vessant del gènere: les històries de segrestos i emmarca el realt des d'una nova perspectiva psicològica. 

És la primera novel·la de l'autora que ha publicat diversos llibres de poesia, especialment haikús. Ara, la col·lecció Lo Marraco Negra descobreix la seva vessant criminal d'aquesta autora de Barcelona. 

La novel·la atrapa el lector des del primer moment. reflexiona sobre les profunditats de la ment humana i en descriu els seus racons més foscos. 

Núria Queraltó Villar. Va néixer a Barcelona 1964. Treballadora social. De ben petita s'aficiona a la lectura quan descobreix la col·lecció de llibres d'Enid Blyton del seu germà gran. Als onze anys comença a escriure contes i poemes, i la lectura i l'escriptura esdevenen el seu refugi particular. El 2013 publica el seu primer llibre, de foto-haiku: Mirada d'haiku (Témenos Edicions). I el 2015 presenta un nou recull d'haikus: Amb remor de vent (Voliana Edicions). També participa en els llibres solidaris col·lectius: Autisme, trenquem el silenci amb la poesia (Viena Edicions 2014); i Lletres blaves per l'autisme (Stonberg Editorial, 2017), amb un poema i un conte, respectivament. Et diran que és l'atzar és la seva primera novel·la, en la qual l'autora es pregunta fins a quin punt som amos de les nostres vides.

0 comentaris:

Novena edició del Tiana Negra el 22 i 23 de gener de 2021

Programa

Youtube Ajuntament Tiana

·Subscriu-te via correu-e

Introdueix el teu correu electrònic:

Amb la col·laboració de:

·Seguidors