Notícia :. Francesc Puigpelat guanya el cinquè premi memorial Agustí Vehí

L’escriptor Francesc Puigpelat guanya el cinquè premi memorial Agustí -Vehí, Vila de Tiana per l’obra “Magret i els anarquistes”. El nom del guanyador sha donat a conèixer aquest matí durant la roda de premsa de presentació del festival Tiana Negra 2018 que se celebrarà el proper 19 i 20 de gener a Tiana. Aquesta és la sisena edició del festival Tiana Negra que aquest any estarà protagonitzat per tres efemèrides literàries molt importants, el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, el centenari del naixement de Maria Aurèlia Capmany i el 20è aniversari de la mort de Jaume Fuster. Altres moments destacats del festival seran lhomenatge a la figura de Sherlock Holmes arran de la publicació per primer cop en català del seu primer recull de relats, i la cloenda internacional amb lautor portuguès Mário Zambujal. La consolidació del festival és una mostra inequívoca de la bona salut que viu actual la novel·la negra catalana. 

L’escriptor Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959) és el nou guanyador del premi memorial Agustí-Vehí, Vila de Tiana, que arriba a la seva cinquena edició. L’obra presentada a concurs es titula Magret i els anarquistes i el jurat format per Àlex Martín, Anna Maria Villalonga i Sebastià Bennassar han volgut destacar que “no tan sols s’ajusta perfectament a les bases, sinó que pensem que és una novel·la que tant per la seva escriptura, la seva trama i l’ambientació històrica hauria entu- siasmat el propi Agustí Vehí”, a més de destacar l’aposta per una escriptura molt sòlida que ha fet Puigpelat i que demostra una vegada més que “el gènere negre i la qualitat literària absoluta van de bracet com a mínim en els darrers deu anys i en la nostra llengua”. Aquest any s’han presentat 17 novel·les d’un nivell molt elevat.
El festival Tiana Negra arriba a la seva sisena edició convertit en el festival anual de referència de la literatura negra en català. Els propers 19 i 20 de gener tornarà a acollir el bo i millor del gènere, amb un programa centrat sobretot en tres efemèrides literàries importantíssimes que se celebraran el 2018: els centenaris del naixement de Manuel de Pedrolo i Maria Aurèlia Capmany i el 20è aniversari de la mort de Jaume Fuster. Amb prop d’una vintena d’activitats programades durant dos dies i la participació de prop de 20 autors vinguts d’arreu del territori català, Tiana es tornarà a convertir en la capital del gènere negre en català. Entre les activitats programades enguany destaquen el lliurament del cinquè Premi Memorial Agustí Vehí - Vila de Tiana, la recuperació de la figura de Sherlock Holmes i la cloenda internacional del festival, amb l’autor portuguès Mário Zambujal.

Després de sis edicions, el Tiana Negra ja és una cita imprescindible en l’actual calendari literari català. Aquest 2018, el certamen ve marcat per la celebració de tres efemèrides literàries molt importants. La primera, el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, que inaugurarà el festival el divendres 19 de gener amb la projecció de l’audiovisual Manuel de Pedrolo. Trencant l’oblit i un debat sobre la seva figura amb Sebastià Bennassar, Àlex Martín i la comissària de l’any Pedrolo, Anna Maria Villalonga. La segona, el centenari del naixement de Maria Aurèlia Capmany, amb la taula rodona Donasses. De Maria Aurèlia Capmany a les capdavanteres del gènere a casa nostra, amb Susana Hernández i Esperança Camps, el dissabte 20 de gener a la tarda. I, finalment, la commemoració del 20è aniversari de la mort de Jaume Fuster, amb la conversa Els clàssics se’ns fan grans. Vint anys de la mort de Jaume Fuster, entre Àlex Martín i Margarida Aritzeta, també dissabte a la tarda.

Durant dos dies, el festival acollirà prop d’una vintena d’activitats i alguns dels autors més importants de l’actual gènere negre en català, entre els quals hi haurà Biel Cussó, Rafael Vallbona, Marc Moreno, JR Armadàs, Xulio Ricardo Trigo, Ramona Soler, Montserrat Espallargas, Ramon Usall, Jordi Colonques, Joan Canela, Salvador Balcells, Margarida Aritzeta, Susana Hernández, Esperança Camps, Josep Lluís Martín Berbois, Llorenç Soldevila, David Gálvez i Elisenda Albertí.

0 comentaris:

Novena edició del Tiana Negra el 22 i 23 de gener de 2021

Programa

Youtube Ajuntament Tiana

·Subscriu-te via correu-e

Introdueix el teu correu electrònic:

Amb la col·laboració de:

·Seguidors