Entrevista :: Sebastià Bennasar, director de Tiana Negra

"Els reptes són augmentar el públic que passa per Tiana aquests dos dies i mantenir la qualitat dels darrers dos anys i contribuir a augmentar durant tot l'any el número de lectors de novel·la negra en català."
Sebastià Bennasar, una de les ànimes del Tiana Negra i director del festival, ens parla de la propera edició, de les principals novetats, reptes i activitats del programa 2015. 

Després de dues edicions amb un gran èxit, quins són els reptes del proper Tiana Negra? 
Crec que després d'aquests dos anys en què els festival havia de néixer i fer-se un lloc a l'agenda, ara el repte és consolidar-lo i que a poc a poc els ciutadans se'l facin seu, que sàpiguen que és una cita anual que es manté al calendari cultural. Els reptes són augmentar el públic que passa per Tiana aquests dos dies, mantenir la qualitat dels darrers dos anys i contribuir a augmentar durant tot l'any el número de lectors de novel·la negra en català. 

Podem parlar ja de consolidació? 
No ho sé, crec que això ho sabrem al final del festival, si les expectatives s'han complert. Però sí que podem parlar que ara comencem a ser una mica més coneguts, que el festival s'està fent un nom i que fins i tot hi ha escriptors que volen venir a presentar les seves obres a Tiana com a inici de les seves gires, això vol dir que saben què fem i que saben que ho intentem fer bé. 

Quines són les principals novetats del programa d'aquest any? 
Destacaria tres o quatre coses: la primera és que el divendres es converteix en un dia més solemne amb l'entrega del premi Agustí Vehí, posada en un lloc més destacat del programa; la segona és que hi haurà un concert de peces negres a càrrec de la coral; la tercera és que tindrem una novel·la del Jordi Cervera presentada per tres Mossos del Grup Especial d'Intervenció i que hem inclòs un combat de boxa literari. 


Aquest any sembla que les entitats tianenques s'implicaran en el festival encara més. És un altre dels reptes, implicar cada cop més el poble de Tiana? 
Jo crec que ja estava força implicat, l'any passat les companyies de teatre van fer una feina molt bona i enguany repetiran, s'hi suma la coral... crec que els tianencs han de creure que aquest és un festival que els col·loca com una referència indefugibles del mapa cultural de Catalunya i és més, crec que molts ho saben i se l'han fet bastant seu, però és clar, volem que això continuï. 

Enguany se celebra la segona edició del premi Memorial Agustí Vehí. Com la valores? 
És molt important que tinguem un premi literari vinculat a Tiana, a la novel·la negra i a la memòria d'un home com l'Agustí. Crec, a més a més, que s'està fent un nom important en el panorama de premis literaris del país i segur que trobarem una altra bona obra per continuar la ratxa.

I evidentment hi haurà un recordatori per a Josep Forment. 
Sí, ell era una de les ànimes de Alrevés, editorial ben vinculada a Tiana Negra, i per descomptat recordarem la seva figura en aquest festival. Era un home bo que ajudava a fer millors els llibres que passaven per les seves mans. 

Gràcies Sebastià. 

0 comentaris:

Novena edició del Tiana Negra el 22 i 23 de gener de 2021

Programa

Youtube Ajuntament Tiana

·Subscriu-te via correu-e

Introdueix el teu correu electrònic:

Amb la col·laboració de:

·Seguidors