Jordi Canal, ponent del festival - EDICIÓ 2013

Jordi Canal (Berga 1955) 
Bibliotecari i escriptor especialista en novel·la negra, dedicat des de fa molts anys a la difusió d'aquest gènere. Diplomat en Biblioteconomia i Documentació a la Universitat de Barcelona. Dirigeix des de 1999 la biblioteca La Bòbila de l'Hospitalet de Llobregat, que compta amb un fons especial dedicat a la novel·la negra i policíaca. Ha col·laborat amb el diari Avui i  amb la revista Serra d'Or. 
Va ser el creador i conductor del primer club de lectura de novel·la negra a Espanya. Organitza diverses activitats per a difondre el gènere com el Club de Lectura Guido Brunetti, el Club de lectura per a joves Flanagan dins el Festival BCNegra, o l'exposició Detectius, per a la Xarxa de Biblioteques de la província de Barcelona. 
És el creador i director del fanzine L'H confidencial, i des del 2007 coordina el Premi Internacional de Novel·la Negra L'H Confidencial. Organitza nombroses presentacions literàries, cicles de cinema negre i publica articles i llibres dedicats al gènere. Entre els llibres més destacats hi ha 150 seleccions de la Cua de Palla: Catàleg. La novel·la negra i les seves adaptacions cinematogràfiques (1995), Detectius: els grans investigadors de la novel·la negra i policíaca (2006), La Cua de Palla: retrat en groc i negre (2011), coautoria amb Àlex Martín. Al festival Tiana negra parlarà sobre aquesta col·lecció mítica de la novel·la negra. Ha estat membre de nombroses jurats literaris i ha estat convidat a diversos festivals internacionals dedicats a la novel·la negre. Tot un referent del gènere a nivell internacional.  

:: Els seus blocs

0 comentaris:

Novena edició del Tiana Negra el 22 i 23 de gener de 2021

Programa

Youtube Ajuntament Tiana

Blog Archive

·Subscriu-te via correu-e

Introdueix el teu correu electrònic:

Amb la col·laboració de:

·Seguidors