Jaume Benavente, escriptor convidat - EDICIÓ 2013

Jaume Benavente (Barcelona, 1958)
Escriptor. Ha publicat una quinzena de llibres. Llicenciat en Belles Arts ha treballat com a dibuixant, auxiliar de biblioteques, documentalista i conservador de museus, entre d'altres oficis. Entre les seves obres destaca El factor climàtic (1990), Vides invisibles (1994), Camps de lava (2000), Masurca de Praia (2001), Llums a la costa (2007), Nocturn de Portbou (2003), Viatge d'hivern a Madeira (2004). Considerat com el “més centreeropeu dels escriptors en català”. 
Al 2010 publica la novel·la El quadern de Nicolaas Kleen, l'inici d'una sèrie de narrativa negra al voltant del personatge de la inspectora de policia holandesa Marja Batelaar i que té per escenari principal la ciutat d'Amsterdam i alhora el paisatge europeu. Benavente es trobarà amb els lectors a Tiana negra per presentar Lluny d’aquí (Al Revés, 2013), la seva darrera novel·la. 
Ha guanyat diversos guardons, entre els quals destaca el Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, amb Llums a la costa, el Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil i el Premi Lleida de Narrativa. 

0 comentaris:

Novena edició del Tiana Negra el 22 i 23 de gener de 2021

Programa

Youtube Ajuntament Tiana

Blog Archive

·Subscriu-te via correu-e

Introdueix el teu correu electrònic:

Amb la col·laboració de:

·Seguidors